środa, 15 maja 2013

Kofta Kebab


Porcja dla 2 osób




Kofta Kebab

  • 250g jagnięciny
  • 1 ostra papryczka
  • 1 ząbek czosnku
  • pół czerwonej cebuli
  • pietruszka,kolendra,mięta
  • 1cytryna
  • kminek,kardamon,goździk,cynamon

Naleśnik Tortilla

  • 1 szklanka mąki
  • cwierć łyżeczki soli
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • cwierć szklanki wody

Miętowo-chilli Jogurt

  • pół szklanki jogurtu
  • 1 ostra papryczka
  • mięta

Przygotowanie

Cebulę,ostrą paprykę,miętę,kolendrę,pietruszkę posiekać,czosnek rozetrzeć dodać wszystko do mięsa wymieszać z suchymi przyprawami,dodać skórkę z cytryny.Formować wałki nadziewać na patyczki do szaszłyków.Schłodzić w lodówce około pół godziny.
Mąkę sól i proszek do pieczenia wymieszać dodać wodę zagnieść ciasto.Rozwałkowywać na okrągłe placki wysmażać na gorącej patelni po 30 sekund z każdej strony.
Ostrą paprykę i miętę posiekać wymieszać z jogurtem.
Grilować z obu stron serwować na naleśniku z sałatą i jogurtem.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz